Ontwikkelaar

Ontwikkelaar en mogelijkmaker

Mijn ontwikkel (consultancy, organisatieadvies) praktijk is gericht op de zorg, onderwijs, retail, B to B, en consumentengoederen/ diensten, gastvrijheidsindustrie, eten en drinken, vrijetijdbesteding. Door de opgedane kennis ben ik uiteraard ook inzetbaar in andere industrieën. Gedegen praktisch organisatieadvies en ondersteuning. Ik maak zaken mogelijk.

Specialisatie

Ik ben gespecialiseerd op het gebied van projecten of interim-management gericht op ontwikkelen van mensgerichte klant-, patiënt-/ gastvriendelijkheid, new business development (opzetten nieuwe organisaties, introductie nieuwe producten, diensten),  organisatieveranderingen  en identiteitsbepaling. Als mensen-mens ben ik als geen ander in staat mensen en organisaties te laten ontwikkelen, blijvend te laten veranderen, mogelijk te maken. Tevens ben ik in staat mensen te verbinden en te laten groeien zodat ze met passie hun leven kunnen leiden, zowel op het werk als privé. Gelukkige medewerkers maken gelukkige klanten. Als de basis op orde is uiteraard.

maarten-bos-vk1

Gastvrijheidsontwikkelaar èn mogelijkmaker

Als ontwikkelaar is één van mijn opdrachtgevers de Hospitality Consultants verbonden aan  Hotel Management School Maastricht (HMSM). Daarnaast ben ik programmamanager van leiderschapsprogramma’s en coach aan de Business Universiteit Nyenrode.

Als expert en zelfstandig consultant in mensgerichte  gastvrijheid adviseer ik organisaties op het gebied van het organiseren, implementeren en vooral levend houden van echte mensgerichte gastvrijheid in de organisatie (lees ook klantvriendelijkheid, patiëntgerichtheid). Mens in plaats van klant, gast of patiënt. Geen snelle “hoe lief te lachen” trainingen maar met unieke zelfontwikkelde concepten zorgen we ervoor dat mensen in organisaties vanuit hun DNA klant-, patiënt- of gastvriendelijk gaan opereren. Invoelen zoals het zou moeten. Dit doe ik meestal onder het label van HMSM.

Ik opereer onder andere in de zorg, retail, financiële dienstverlening, horeca en andere dienstverlenende organisaties. Kijk voor meer informatie op: Hospitality Consultancy.

Gelijk overdragen en verankeren

Als ontwikkelaar kom ik een bepaalde tijd binnen een bedrijf meelopen. Vanaf het begin ben ik bezig de gestelde doelen en bijbehorende veranderingen blijvend te verankeren in de organisatie.  En uiteraard over te dragen aan de personen in de organisatie zelf. Uiteindelijk moet de organisatie en de personen die de organisatie vormen zelf de richting gaan bepalen en uitvoeren, ook in de toekomst.

Trainingen

Als verlengde van mijn ontwikkelactiviteiten ontwerp ik en geef ik ook trainingen/programma’s op het gebied van Mensgericht Leiderschap, persoonlijk leiderschap en mensgerichte klantvriendelijkheid, -gastvrijheid of -patiëntenzorg. Een voorbeeld hiervan is het programma in samenwerking met de Hotel Management School Maastricht en Business Universiteit Nyenrode met Zorgvisie op het gebied van patiëntgerichte zorg.  Dit programma wordt  uitgevoerd op Nyenrode. Voor meer informatie kun je ook kijken op: Hospitality Consultancy.

ODC coach, Odin Development Compass

Tijdens mijn activiteiten maak ik ook vaak gebruik van het Odin Development Compass (ODC), hét coachingsinstrument voor talentontwikkeling en creëren van werk- en leefgeluk. Meer weten over ODC? Kijk dan hier. Kijk hier voor de special ODC hospitality.

Om de juiste kwaliteit en continuïteit  te waarborgen werk ik vaak samen met andere professionals op divers gebied.

Met trots onder andere werkzaam voor: