Maarten Bos

Maarten Bos, Ik ben getrouwd met een Italiaanse, Claudia Zanin. Nino is onze fantastische, bijzondere, zoon.

Hotello en Nyenrodiaan

Ik ben begonnen op de Hotel Management School in Maastricht waarna ik enkele jaren operationele managementfuncties heb vervuld binnen de grootschalige catering/ horeca. Na ongeveer 8 jaar werken besloot ik een 16 maanden “pauze” te nemen en te gaan studeren. Dit werd een International MBA/ drs. bedrijfskunde aan de Universiteit Nyenrode te Breukelen die ik dan ook succesvol heb afgerond.

Compliment

Ik werd zelfs gekozen door mijn medestudenten als student van het jaar. Een prijs die niet zozeer ging om cijfers, academische prestaties, maar meer om sociale vaardigheden, communicatie en betrokkenheid. Mooier compliment kon ik niet krijgen, overigens doe je uiteraard zoiets nooit alleen maar in en met een groep.

Bewust  worden

_dsc3991-low-resNa het MBA pakte ik de draad weer op om als consultant en interim-manager aan het werk te gaan. Deze carrièredraai beviel mij zeer goed en blijkbaar de opdracht-gevers uit diverse industrieë ook. Vervolgens ben ik gaan werken als een van de programma-managers en trainers binnen een trainingsorganisatie. Daarna overgestapt als directeur van HISWARAI multimedia. Na 1 1/2 jaar directeur te zijn geweest werd ik door ziekte gedwongen  een “pauze” te nemen, niets doen. Tijdens deze periode werd ik er van bewust dat er meer was dan alleen maar werken en carrière maken, dat er meer moest zijn tussen hemel en aarde. Ook het overlijden van onze 2e zoon Matteo speelde hier een grote rol. Overigens niet op een zweverige manier maar een aardse, down to earth, zeer toepasbare manier. Het heeft mijn ogen geopend. Ik ben van denken naar voelen gegaan. Dit bewustwordingsproces vond ik zo interessant dat ik mij daar in ben gaan verdiepen en diverse cursussen heb gevolgd. Hoe werkt het? Wat brengt het? Hoe kan ik hiermee andere mensen en ook organisaties verder helpen?

Italië

Ik ben daarna weer begonnen door als eigen ondernemer bij mijn vrouw Claudia in de zaak te stappen en samen te bouwen aan haar marketingbureau Italia Promotion, de Italiewinkels retail group (met 1 fysieke winkel en 3 internetwinkels) en de Italie internet group (met oa italie.nl. italietips.nl en italiereisbureau.nl).

Eigen koers

Per januari 2014 was het na 8 1/2 jaar weer tijd om geheel mijn eigen koers te varen. De start van de driejarige opleiding per januari 2011 tot Malvatherapeut en 4 jarige opleiding met Peruaanse sjamanen was een stap verder op het pad van zelfontwikkeling, professionalisering en verdieping, deze heb ik met succes afgerond. Ik heb mijn “oude”vak ook weer opgepakt.

maarten-bos-vk1

Kracht

Mijn kracht ligt in het begeleiden van personen en organisaties bij de zoektocht naar hoe ze in deze snel veranderende en onzekere tijd kunnen acteren, zich profileren en staande houden. Met als doel hen het voor hen juiste pad te laten bewandelen binnen zowel de fysieke als digitale wereld. Als manager en zelfstandig ondernemer weet ik hands-on hoe en welke kanalen in te zetten om succesvol te zijn. En ook het belang van persoonlijke ontwikkeling om je staande te houden in de huidige tijd. Deze praktische ervaring en kennis deel ik graag. Om zo moeilijke veranderingen en cultuuromslagen in gang te zetten en vervolgens te borgen.

Er zijn voor mensen

Als coach en mensen-mens ben ik als geen ander in staat mensen te laten ontwikkelen en groeien zodat ze met passie hun leven kunnen leiden, zowel op het werk als privé. Mijn steekwoorden hierbij zijn: bewustwording, acceptatie, verandering en vooral gewoon doen. Door mijn achtergrond en persoon ben ik in staat diepgaande (persoonlijke) blijvende veranderingen in gang te zetten. Op individueel niveau of in groepsverband. Dit bereik ik door gezamenlijk te bouwen aan nieuwe kansen en mogelijkheden. Met oog voor het individu en met oog voor concreet, meetbaar resultaat en rendement voor de organisatie op bedrijfsmatig vlak. En met als eindresultaat blijvende, zeer persoonlijke veranderingen voor het individu. Daarnaast ben ik door onze zoon in aanraking gekomen met personen met autisme/ asperger. Ik kan dan ook, voel ik,  veel voor deze personen betekenen.

maarten-bos-1webPassie

Mijn passie is mensen en organisaties verder te helpen ontwikkelen, beter te maken, te laten groeien, nieuwe wegen in te slaan. Meetbaar, praktisch, resultaatgericht maar met oog voor de passie van het individu. De managers en medewerkers hun eigen “ding” te laten doen binnen de kaders die men gezamenlijk afspreekt.  Verbinding en samenwerking met en tussen mensen staan hier voor mij centraal. Vanuit echte verbinding ontstaat echte communicatie, echt luisteren. Naar elkaar, naar partners en naar klanten.

Coach

In deze context coach ik momenteel ook een groep internationale studenten aan de Universiteit Nyenrode uit het International MBA programma en ben ik verbonden aan de Hotel Management School Maastricht als Hospitality Consultant.

Meer leuke dingen

Naast werk besteed ik mijn tijd graag aan mijn gezin en vrienden, koken, skiën, hockey keepen, zeilen, Keeperschool Hockeyclub ‘s-Hertogenbosch, coaching studenten en mijn oud studentenclubje van de Hotelschool Maastricht DGNDE.

Mocht je interesse hebben kun je hier mijn CV downloaden.