Leiderschap training

Wat mij betreft gaat Mensgericht Leiderschap over het “in vrijheid nemen van de verantwoordelijkheid voor de ervaring van de klant/patiënt/gast in alle activiteiten van jouw organisatie”.

Daarmee heeft Mensgericht Leiderschap betrekking op alle medewerkers en appelleert het aan wat in de wetenschap genoemd wordt ‘emotioneel intelligent gedrag’, het vermogen om, door eigen handelen, in elke situatie een adequate respons te hebben op de bewuste of onbewuste behoefte van de klant, patiënt of gast (of collega).

“Een leider is het meest effectief als mensen ternauwernood weten van zijn bestaan. Als zijn werk erop zit en zijn doel is bereikt, zullen zijn troepen denken dat zij het zelf hebben gedaan”. -Lao Tzu

 

Het ontwikkelen van Mensgericht Leiderschap is daarmee de kern van mijn programma-aanbod, in die zin dat ik de leidinggevenden ga leren om niet alleen bij zichzelf, maar juist ook bij hun medewerkers Mensgericht Leiderschap te ontwikkelen. Daarin zijn ‘vrijheid’, ‘verantwoordelijkheid’, vertrouwen’  en ‘verbinden‘ de kernbegrippen; immers zonder vertrouwen ontstaat er geen vrijheid en zonder vrijheid wordt verantwoordelijkheid niet genomen, hooguit overgedragen en daardoor niet gevoeld. En kan niet anders dat je dit in verbinding met anderen doet. Voor meer details kan je de uitgebreide presentatie downloaden.

Met deze kernbegrippen en vanuit de kernwaarden van jouw organisatie geef ik mijn programma vorm in vier stappen in de groei en ontwikkeling van Mensgericht Leiderschap. Uiteraard pas ik de inhoud aan aan de kernwaarden van jouw organisatie indien deze benoemd zijn. Deze stappen zijn:

  • Voorgaan in gedrag
  • Inspireren
  • Coachen op competenties
  • Faciliteren

Elke stap in mijn programma kent dezelfde opbouw. Ik start met een briefing voor het managementteam, waarin de stap wordt toegelicht en waarin de rol en de wijze van betrokkenheid wordt besproken.

Vervolgens vindt er een inspiratiesessie plaats waarin met interactieve werkvormen wordt gewerkt aan bewustzijn, begripsvorming en de ontwikkeling van concrete tools en handvatten voor de deelnemers. Daarna volgt de actieperiode waarin de deelnemers zelf met het geleerde aan de slag kunnen (extended learning).

“Het is beter om als leider op de achtergrond te blijven en anderen naar voren te schuiven. Dit geldt speciaal bij het vieren van een succes. Jij treed op de voorgrond als er gevaar dreigt. Dan zullen mensen je leiderschap waarderen”. -Nelson Mandela

 

Bij groepen groter dan 6 personen werk ik samen met mijn collega Jeroen Frerichs. Zo bewaken we de kwaliteit, persoonlijke aandacht en continuïteit. Uiteraard kunnen we het programma aanpassen aan jouw specifieke wensen en verwachtingen.

Wil je meer weten over dit programma download dan de uitgebreide presentatie of neem contact op.