Inspirerend, authentiek leiderschap.

Een ander perspectief op authentiek leiderschap in de 21e eeuw, praktisch en direct toepasbaar. Een uniek driedaags programma, op maat gemaakt voor jouw organisatie, vol inspiratie en verdieping. Leiderschap in Rome: moderne managementvraagstukken in de spiegel van 25 eeuwen geschiedenis.

“Hoe manifesteer ik me anno nu als leider, als manager? Hoe handhaaf ik mij in deze snel veranderende tijden als leidinggevende? Hoe ga ik om met mijn medewerkers en mijn andere stakeholders? Hoe creëer ik een fijne werkomgeving waarin iedereen kan excelleren? Mag ik loslaten of moet ik strak managen? Hoe vind ik de balans tussen werk en privé?”

Allemaal herkenbare vragen voor je als leidinggevende – maar ook vragen van alle tijden. In een uniek meerdaags Leiderschapsprogramma in Rome krijg je de handvaten om voor jezelf met deze vragen aan de slag te gaan. Praktische werkmethoden die je in jouw eigen situatie kunt toepassen en reflecties op jouw situatie wisselen elkaar af. Het programma, ontwikkeld door Rome PRO en the Bos company, biedt een unieke combinatie van verdieping, ontspanning, uitdaging, onderlinge verbinding, plezier en netwerken.

Vanuit historisch perspectief zullen Sandrina Bokhorst en Raphael Hunsucker je verrassen en inspireren met themagerichte ontdekkingstochten, originele presentaties en exclusieve activiteiten in Rome. Zij spiegelen actuele thema’s rond de ontwikkeling van mens en bedrijf aan het ongekend rijke verleden van Rome en dagen je uit om uit onverwachte hoeken te kijken naar uw eigen leiderschap, jouw functioneren als manager en jouw organisatie. Wat hebben leiders van toen zoals Julius Caesar, Augustus of Marcus Aurelius ons te leren over de leiderschapsvraagstukken van nu? En waarom is na al die eeuwen hun aanpak nog steeds inspirerend?

Na deze grondige en prikkelende voorbereiding ga je met Maarten Bos en Jeroen Frerichs actief aan de slag met een nieuwe, eigentijdse visie op leidinggeven in de 21e eeuw. De tijden zijn veranderd en veranderen ook steeds sneller. Oude patronen voldoen niet meer, er wordt nieuw gedrag gevraagd van al jouw medewerkers en als leider van jouw organisatie moet je nieuwe rollen kunnen uitoefenen. In het historische hart van Europa verbinden Maarten en Jeroen het historische leiderschap van Rome met de inzichten van morgen. Inspiratie voor passend leiderschap in de 21 eeuw.

Weg van jouw dagelijkse werkzaamheden en beslommeringen, in de prachtige en indrukwekkende historische omgeving van de “Eeuwige Stad” Rome, wordt je als vanzelf meegenomen in de wereld van dat nieuwe leiderschap waarin zelfkennis, enabeling, en empowerment centraal staan.

Op basis van deze hoofdlijnen ontwikkelen we samen met jou een programma op maat voor jouw eigen managementteam/organisatie.

Overzicht
Thema’s die in de training aan bod kunnen komen:

 • Visie en Strategie Ontwikkeling
 • Ontwikkeling van team- en organisatiecultuur
 • Leiderschapsontwikkeling
 • Persoonlijke ontwikkeling

Wat levert het jou op?
Het leiderschapsprogramma wordt volledig op maat ontwikkeld, het kan dan ook veel opleveren:

 • Tijd en ruimte voor reflectie
 • Gevoel deel uit te maken van een indrukwekkende traditie
 • Out-of-the box denken
 • Inspirerende voorbeelden voor jezelf en jouw medewerkers
 • Nieuwe gedeelde inzichten
 • Een unieke gezamenlijke ervaring
 • Handvatten voor een toekomstrichting

Tijdsinvestering
Het programma bestaat uit 3 dagen opgebouwd uit afwisselende blokken. Ook de randen van de dag en de avond worden met relevante en ontspannende activiteiten ingevuld. Natuurlijk is er ook volop gelegenheid om te genieten van La Dolce Vita in Rome! Inclusief reistijd duurt het basisprogramma 4 dagen.

½ dag heenreis (vertrek in de middag)
3 dagen programma
½ dag terugreis (vertrek in de ochtend).

Verblijf in comfortabele, centraal gelegen hotels. Het programma speelt zich nadrukkelijk niet alleen af in de vergaderzaal van het hotel, maar juist ook op unieke locaties in de stad die inspiratie aanreiken buiten de gebaande paden.

Over de facilitators
Sandrina Bokhorst
is historica, verhalenverteller en ondernemer. Sandrina werkt al jaren in Rome en zoekt in haar onderhoudende optredens altijd naar de relevantie van de geschiedenis van Rome voor haar gehoor, onder andere als het gaat om actuele managementvraagstukken.

Raphael Hunsucker is classicus, onderzoeker en moderator. Zijn missie is om doorslaggevende inzichten uit de geschiedenis nuttig te maken voor de complexe maatschappij van nu. Met zijn grote taalvaardigheid kan hij ieder ingewikkeld vraagstuk of complex verhaal op een heldere manier terugbrengen tot de kern.

Jeroen Frerichs is al ruim 28 jaar management-/leiderschapstrainer, coach en verhalenverteller, en als zelfstandig consultant verbonden aan onder meer de Hotel Management School Maastricht en Nyenrode Business Universiteit. Door zijn ervaring en zijn inschattingsvermogen weet hij als leiderschaps- en teamtrainer altijd de juiste werkvormen in te zetten om bij de deelnemers aan zijn trainingen daadwerkelijk blijvende resultaten te boeken.

Maarten Bos is meer dan 22 jaar lang zelf manager en ondernemer geweest in het bedrijfsleven. Momenteel is hij trainer, coach en als zelfstandig consultant verbonden aan de Hotel Management School Maastricht en Nyenrode Business Universiteit. Zijn veelzijdige ervaring heeft hij vertaald in een inspirerende moderne visie op leiderschap. Zijn grote kracht is de verbinding maken, flexibiliteit en de razendsnelle vertaling van probleemstellingen in praktische oplossingsrichtingen: “mogelijk-maker”, zoals hij dat zelf noemt.

Meer weten? Bel ons voor een toelichting en verkenning van de mogelijkheden voor jouw team of bedrijf.

Maarten Bos – The Bos Company
tel: +31 (0) 619896114
email: info@theboscompany.com

Sandrina Bokhorst – Rome PRO
tel.: +31 (0) 624255911 of +39 (0) 3281739067
email: sandrina@persoonlijkrome.nl